Görög okra hozzávalók:
75 deka okra
12,5 deka olaj
2 hagyma
1/2 kg paradicsom
ecet
só, bors
1/2 teáskanál liszt
1 paprika
1/4 citrom
cukor
Görög okra elkészítése:
Válassz fiatal okrákat, vágd le a szárukat, forrázd le felfőtt, sós korpacibere lével, vagy ecetes vízzel. Csorgasd le és süsd meg olajon.
Tedd bele a vékonyra vágott paprikát.
Egy másik edényben párold meg a hagymát, öntsd fel vízzel, szűrd le és add az okrához.
Szintén külön pirítsd meg a paradicsomokat és hagyd őket főni az olajban és saját levükben, majd szűrd le és borítsd az okra tetjére.
Hagyd fedetlenül forrni, sózd meg és ha nem elég savanyú, tegyél bele citromlevet.
Miután lehűlt, tegyél bele egy kis ecettel kevert olajat.
Az okrát azonnal tálald.
0 hozzászólás