Hagymás húspörkölt paradicsomszószban hozzávalók:

60 deka hús

½ kg apró hagyma (dughagyma)

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 kanál bor

só, bors

2 kanál zsiradék

1 kanál sűrített paradicsom

1 kanál liszt

Hagymás húspörkölt paradicsomszószban elkészítése:

A húst a zsiradékban pirítsd meg, add hozzá a 2-3 kanál bort, egy kevés borsot, ízlés szerint sót és párold tovább. Ha kevésnek látod a levet alatta, csepegtess bele pár csepp vizet.

Egy másik serpenyőben pirítsd meg a hagymát a félig megfőtt hússal.

Add hozzá a fokhagymát, a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet, ízlés szerint babérlevelet is.

Hagyd a tűzön, amíg elfövi a levét.

Add hozzá a vízzel vagy hideg leveslével kikevert lisztet és hagyd még pár percet főni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc