Brassói palacsinta hozzávalók:
Palacsinta
3 tojás
1 / 2 l tej
2 evőkanál liszt
csipet só
Töltelék
30 dkg máj
1 közepes fej hagyma
20 dkg gomba (konzerv)
2 tojás
1 evőkanál liszt
petrezselyemzöld
kapor
kakukkfű (ízlés szerint)
Brassói palacsinta elkészítése:
Nagy palacsintákat sütünk és melegen tartjuk.
A hagymát felaprítjuk és forró olajban világos barnára sütjük, majd hozzátesszük az ugyancsak apróra vágott májat és a gombát.
A palacsinta töltelékéhez való két tojást jól felverjük a liszttel és, amikor már majdnem kész, ráöntjük.
Mindezt jól összekeverjük az apróra vágott zöldekkel és ízlés szerinti sóval, majd megtöltjük vele a palacsintákat és borítékszerű tekercseket készítünk.
Ezt követően kirántjuk, más szóval lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban megpirítjuk.
Melegen tálaljuk, tejföllel és apróra vágott kaporral.
0 hozzászólás