Sós lében tartósított uborka hozzávalók:

8 kg uborka

2 egész zeller

meggyfalevél

babérlevél,

szemes bors

fokhagyma

Sós lében tartósított uborka elkészítése:

Az uborkát megmossuk és a tiszta, megszárított üvegbe rétegesen elhelyezzük.

Az üveg aljára tesszük a zellerlevelet, a fokhagymát és a szemes borsot, az uborkák közé pedig a karikára vágott zellert.

Az üveg közepére két megmosott meggyfa ágat helyezünk, ami jó ízt kölcsönöz az uborkának, ugyanakkor természetes tartósítószer.

A tetejére szeletelt sárgarépát és fokhagyma gerezdeket teszünk, majd merőkanállal forró sós lével leöntjük.

Amikor a sós víz ellepte a zöldségeket, szórjuk rá a borsot és a babérlevelet, majd fedjük le egy tányérral.

Az üveg aljára fémtárgyakat szoktak helyezni, amelyek segítenek az üveg hőjének egyenletes elterjeszkedésében.

Másnap valamilyen súlyt teszünk az üveg tetejére, hogy állandóan ellepje a folyadék, majd egy duplára hajtott celofánnal lekötjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc