Bolgár kovászos uborka hozzávalók:

3 kg uborka

1 l ecet

4 l víz

1 hagyma

mustármag

5 evőkanál só6

Bolgár kovászos uborka elkészítése:

Az ecetet összekeverjük a vízzel és a sóval, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott hagymát, borsot és a mustármagokat.

A keveréket beleöntjük egy üvegbe, majd az uborkát is belerakjuk. Hogy ne lágyuljon el, az üveget szorosan zárjuk le.

Bain  marin edényben  körülbelül 2 percig főzzük.

Ehhez egy nagyobb lábosra van szükség, hogy több üveget bele tudjunk helyezni egyszerre.

A savanyúságos üvegeket letakarjuk valamivel és másnapig hagyjuk állni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc