Gyümölcskenyér hozzávalók:

25  deka vegyes gyümölcs (mazsola, dió, narancshéj lekvárból, datolya, füge és szultánkenyér)

20 deka vaj

25 deka cukor

30 deka liszt

6 egész tojás

2-3 evőkanál rum

vanília

1 csomag sütőpor

Gyümölcskenyér elkészítése:

A gyümölcsöket vágd apróra, ha valamelyik hiányozna, helyettesítsd aszalt szilvával, vagy hagyd ki.

A felvágott gyümölcsöket és szultánkenyeret locsold meg rummal, és keverd őket össze.

A vajat keverd habbá, add hozzá a cukrot, és egyenként a tojásokat, majd lassanként a lisztet, a sütőport és a gyümölcsöket. Vigyázva keverd össze.

Öntsd egy kivajazott és kilisztezett, hosszúkás formába.

Magas hőfokon süsd 20 percig, majd válts alacsonyabb hőfokra.

Ha megnőtt a kenyér, vágd meg hosszában, és tedd vissza a sütőbe, hogy összesen 50 percet süljön.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc