Habart zöldbableves hozzávalók:

1 kg zöldbab

1 cikk fokhagyma

2 dl tejföl

3/4 l tej

1 evőkanál  olaj

1 evőkanál  liszt

pici piros paprika

Habart zöldbableves elkészítése:

A zöldbableveshez a babot apróra vágva, a fokhagymával annyi sós vízben főzzük, hogy éppen csak ellepje.

Az olajon picit megpirítom a lisztet, kevés piros paprikát teszek rá és felengedem kb. 1 dl vízzel (gyenge rántást készítek).

Beleöntöm a megfőtt zöldbabba, majd a tejföllel és a tejjel habarást készítek, ezt is beleöntöm, és felfőzöm.

A zöldbablevest jól kihűtöm, pici ecetet teszek bele.

Tökből ugyanígy készítem: a gyalult tököt besózom, kaprot teszek bele. A többi ugyanúgy.

Megjegyzés: nem kell feltétlenül tejet is használni a zöldbableves elkészítéséhez, elég ha csak tejfölt teszünk bele.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc