Hargitai húsos leves hozzávalók:

25 dkg marhahús

3 dkg vöröshagyma

20 dkg savanyú káposzta

4 dkg sárgarépa

4 dkg petrezselyemgyökér

4 dkg zsír

3 dkg liszt

2 dl tejföl

1 dkg só

őrölt fekete bors

1 csomó tárkony

1 evőkanál ételízesítő

Hargitai húsos leves elkészítése:

A zsírban hagymát pirítunk, rátesszük a kockára vágott marhahúst és a vékonyra vágott zöldségeket. Vízzel felengedjük és főzzük.

Hozzáadjuk a savanyú káposztát, majd az ételízesítőt is. Sóval, tárkonnyal és őrölt borssal ízesítjük.

Világos rántást készítünk, és a levest ezzel sűrűsítjük, majd tejföllel feldúsítjuk és készre főzzük.

Nyáron a káposztát kovászolva, gyors erjesztéssel is savanyíthatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc