Likőrös tiramisu hozzávalók:

200 ml fekete kávé

20 ml rum

20 ml Amaretto likőr

3 tojás

3 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

egy citrom héja

250 g mascarpone

250 g piskóta

kakaópor

Likőrös tiramisu elkészítése:

A cukrot felverjük a 3 tojás sárgájával.

Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citrom héját.

A tojássárgáját összekeverjük a mascarponéval.

A tojás fehérjét felverjük habnak egy kis cukorral és mikor kemény, hozzáadjuk a tojás sárgáját.

A kávét összekeverjük a rummal és a likőrrel, majd hagyjuk hűlni.

Vegyünk elő egy tálat aminek magassak a szélei. Ennek az aljára helyezzünk egy sor piskótát amit előtte kávéban megforgattunk.

Mikor beborítottuk az alját a kávéba mártott piskótákkal, ráteszünk egy réteg krémet.

Ismételjük meg a műveletet a másik adag piskótával is, majd tegyük rá a megmaradt krémet.

A végén a tetejét megszórjuk kakaóval.

Egy éjszakát hagyjuk a tiramisu-t hidegen, majd kockára vágjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc