Likőrös tiramisu hozzávalók:
200 ml fekete kávé
20 ml rum
20 ml Amaretto likőr
3 tojás
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
egy citrom héja
250 g mascarpone
250 g piskóta
kakaópor
Likőrös tiramisu elkészítése:
A cukrot felverjük a 3 tojás sárgájával.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citrom héját.
A tojássárgáját összekeverjük a mascarponéval.
A tojás fehérjét felverjük habnak egy kis cukorral és mikor kemény, hozzáadjuk a tojás sárgáját.
A kávét összekeverjük a rummal és a likőrrel, majd hagyjuk hűlni.
Vegyünk elő egy tálat aminek magassak a szélei. Ennek az aljára helyezzünk egy sor piskótát amit előtte kávéban megforgattunk.
Mikor beborítottuk az alját a kávéba mártott piskótákkal, ráteszünk egy réteg krémet.
Ismételjük meg a műveletet a másik adag piskótával is, majd tegyük rá a megmaradt krémet.
A végén a tetejét megszórjuk kakaóval.
Egy éjszakát hagyjuk a tiramisu-t hidegen, majd kockára vágjuk.
0 hozzászólás