Ágyban sült csirkecomb római tálban hozzávalók:
4-5 darab csirkecomb
2 dl rizs
15 dkg gomba
3 dkg vaj
3 dkg füstölt szalonna
1 szál petrezselyem
1 szál répa
1 darab zöldpaprika
késhegynyi currypor
1 csomag zöldpetrezselyem-levél
Ágyban sült csirkecomb római tálban elkészítése:
A csirkecombokat kettévágjuk.
A megmosott rizst a vajon üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk a lereszelt zöldséget, a felszeletelt paprikát és a felszeletelt gombát.
Az előzőleg beáztatott római tálba öntjük a felét, rárakjuk a fűszerezett csirkecombokat, és rárakjuk a felszeletelt füstölt szalonnát.
Betakarjuk a maradék gombás- rizses zöldséggel, és megszórjuk a petrezselyemzölddel.
Végül leöntjük 4 dl sós vízzel, a tálat lefedjük, és – hideg sütőbe tolva – takaréklángon sütjük 90 percig.
0 hozzászólás