Ágyban sült csirkecomb római tálban hozzávalók:

4-5 darab csirkecomb

2 dl rizs

15 dkg gomba

3 dkg vaj

3 dkg füstölt szalonna

1 szál petrezselyem

1 szál répa

1 darab zöldpaprika

késhegynyi currypor

1 csomag zöldpetrezselyem-levél

Ágyban sült csirkecomb római tálban elkészítése:

A csirkecombokat kettévágjuk.

A megmosott rizst a vajon üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk a lereszelt zöldséget, a felszeletelt paprikát és a felszeletelt gombát.

Az előzőleg beáztatott római tálba öntjük a felét, rárakjuk a fűszerezett csirkecombokat, és rárakjuk a felszeletelt füstölt szalonnát.

Betakarjuk a maradék gombás- rizses zöldséggel, és megszórjuk a petrezselyemzölddel.

Végül leöntjük 4 dl sós vízzel, a tálat lefedjük, és – hideg sütőbe tolva – takaréklángon sütjük 90 percig.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc