Bácskai csirkemáj hozzávalók:
60 dkg csirkemáj
2 db kisebb vöröshagyma
2 db nagyobb zöldpaprika
2 db paradicsom
4-5 evőkanál Vénusz olaj
só, őrölt bors ízlés szerint
1 mokkáskanál majoránna
1 púpozott kiskanál pirospaprika
fél csokor petrezselyemzöld
Bácskai csirkemáj elkészítése:
A májat nagyobb darabokra vágjuk.
A hagymát vékonyan felszeleteljük.
A paprikát összevágjuk.
Széles serpenyőben az olajon a hagymát üregesre sütjük, a paprikát belekeverjük, majd 1-2 perc múlva a paradicsomot is hozzáadjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, majoránnával és pirospaprikával fűszerezzük.
Közepes lángon kb. 10 percig sütjük tovább, amíg a máj meg nem puhul, és a leve a lecsóéhoz hasonló nem lesz.
Tálaláshoz meghintjük fölaprított petrezselyemlevéllel.
Tarhonya illik hozzá.
0 hozzászólás