Borissza piskóta hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg babapiskóta
3,5 dl száraz fehérbor
10 dkg mazsola
5 dkg aszalt füge (esetleg aszalt szilva)
7 dkg durvára vágott dióbél
4 tojás
6 evőkanál porcukor
2 citrom leve és lereszelt héja
Borissza piskóta elkészítése:
A babapiskótát kis darabkákra tördeljük, nagy mély tálba szórjuk.
2 dl borral meglocsoljuk, a mazsolával, az aszalt, összevágott fügével és dióbéllel megszórjuk.
A tojásokat egy tűzálló edényben a porcukorral simára keverjük, a citromok kifacsart levével és héjával ízesítjük.
Vízgőz fölé állítjuk, rátöltjük a maradék 1,5 dl bort és a gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
Azon forrón a gyümölcsös piskótára öntjük és másnapig hideg helyen tartjuk.
Parfés kelyhekbe „szaggatva” tálaljuk.
A tetejére forró olvasztott csokoládéval rajzolhatunk csíkokat.
0 hozzászólás