Diós csokis szelet hozzávalók:

6 tojás

50 dkg kristálycukor

1 csomag margarin

4 kanál liszt

3 kanál kakaópor

35 dkg dió (25 dkg dióbél)

rumesszencia

Diós csokis szelet elkészítése:

A tojásfehérjéket felverjük a cukor felével (25 dkg), hozzáadjuk a lisztet és a darált diót.

A kapott masszát kibélelt tepsibe öntjük és 45 percre sütőbe tesszük. Hagyjuk kihűlni, majd 4 lapra vágjuk.

A tojássárgáját a margarinnal és a maradék cukorral egy kislábasba tesszük, és gőz fölött 10–15 percig főzzük.

Miután kicsit kihűlt, hozzáadjuk a kakaóport.

A lapokat megkenjük egy-egy kis krémmel, majd az egészet a tetejére öntjük.

Tortának is kiváló választás.

A diós-csokis szeletet hidegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 85 perc