Kókusz golyó hozzávalók:
4 deka kókuszreszelék
34 deka porcukor
1 doboz sűrített tej (4 dl)
(tehetsz bele egy kis rózsaszín színezéket is ha akarsz)
Kókusz golyó elkészítése:
A sűrített tejet és a cukrot öntsd egy nagyobb tálba és keverd jól össze.
Add hozzá a kókuszreszeléket és határozott mozdulatokkal keverd össze, hogy ne maradjon száraz kókuszos rész.
A masszát egy szögletes tálcába öntsd bele, nyomkodd meg a kanál aljával, hogy összeálljon és sima legyen a teteje.
Minimum egy órányira tedd a hűtőbe, hogy a kókusz elázzon a tejben és a cukor megkeménykedjen (ha színezéket is akarsz tenni bele, akkor oszd ketté a tésztát, a felébe keverj színezéket, a másikba ne. A tálcára a színeset tedd alulra, a tetejére pedig a fehéret.)
Hogy ne unatkozz, oszd ketté a masszát, keress egy kisseb tálcát és az egyik adagból formázz golyókat, hempergesd meg őket kókuszreszelékben, a másikat pedig csavard fóliába és tedd be mindkettőt a hűtőbe állni.
Egy óra múlva vagy később, a fóliásat vedd ki a hűtőből és szeleteld fel téglalap vagy háromszög alakúakra.
Mivel már jól megkeménykedett, máris fogyasztható. Hosszabb ideig is hagyhatod állni a hűtőben, vagy bárhol, ahol hűvös van és megkeménykedhet.
A kókuszgolyók nagyon jól mutatnak hullámos papírban vagy celofánban, úgy hogy a „száját” összekötöd piros szalaggal.
Ajándéknak is tökéletesen megfelel, de vendégvárónak is beillik. Szerintem nem csak nagyon elegáns, de legalább olyan finom is.
0 hozzászólás