Angelika süti hozzávalók:

Süteménylap

10 tojás fehérje

30 dkg porcukor

30 dkg darált dió

3-4 kanál liszt

1 kanál ammónia tejben felolvasztva

Krém

10 tojás sárgája

30 dkg cukor

2 csomag vanília

40 dkg vaj

Angelika süti elkészítése:

A sütemény elkészítéséhez a tojás fehérjéből készíts kemény habot, add hozzá a porcukrot, a diót, az ammóniát és fokozatosan a lisztet.

Óvatosan keverd össze, oszd három részre és süss három lapot belőle.

Amikor megsültek, ne tedd egymás tetejére őket, hogy ne ragadjanak össze. A tepsit jól vajazd meg és lehetőleg 25×45 centis legyen.

A masszát kanállal tedd a tepsibe és igazgasd el ugyancsak a kanál segítségével.

A tojás sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot lassú tűzön keverd össze.

Miután levetted a tűzről kevergesd folyamatosan, ameddig kihűl, majd add hozzá a vajat és töltsd meg vele a lapokat.

A tetejét vond bevonhatod csokoládémázzal (2 csomag, a csomagoláson fel van tüntetve hogyan készítsd el).


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc