Hússal töltött palacsinta hozzávalók:

Töltelék

30 deka csont nélküli hús

2 fej hagyma

1 tojás

zöldfűszer

1 szelet kenyér

só, bors

5 deka vaj

Palacsinta

2 tojás

3 evőkanál liszt

1 pohár tej

szóda

késhegynyi só

Hússal töltött palacsinta elkészítése:

A húsos palacsinta elkészítéséhez a darált húst, az apróra vágott hagymát és a vajdarabkát egy serpenyőbe helyezzük. Az edényt lefedjük, és a tűzhelyre tesszük, a saját levében főni hagyjuk – időnként megkavarjuk.

Megsózzuk, megborsozzuk, és megvárjuk, amíg elfő a leve. Ha a hús még nem puhult meg, akkor egy csészényi vízzel feltöltjük, és tovább főzzük.

Amikor megfőtt, lehűtjük, majd újra ledaráljuk, a végén egy kis kenyérbelet teszünk a darálóba, azért, hogy a húsból semmi ne maradjon benne.

Ezután hozzáadjuk a tojást és a zöldfűszert, majd jól elkeverjük.

Elkészítjük a palacsinta lapokat, majd megtöltjük őket a darát hússal.

Néhány percre a sütőbe tesszük, felmelegítjük, és melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc