Tőkehal mikrohullámú sütőben hozzávalók:
4 szelet tőkehal,
1 citrom leve és reszelt héja
75 deka krumpli
25 deka borsó
2 köteg, 2,5 centiméter hosszúra aprított hagymaszár
2 dl tejföl
2 kanál olíva olaj
2 kiskanál mustármag
Tőkehal mikrohullámú sütőben elkészítése:
A halat tedd egy széles a mikrohullámú sütőre rezisztens edénybe, sózd és borsozd meg, szórj rá néhány szál reszelt citromhéjat és locsold meg citromlével, majd fedd le.
A krumplit sós vízbe tedd fel 15 percre főni, amíg át lehet szúrni.
Add hozzá a borsószemeket és hagyd még főni, majd szűrd le.
A hagymaszárakat egy kanál olíva olajba pirítsd meg.
A halat 3-5 percig tedd be a mikrohullámú sütőbe.
A tejfölt keverd össze a mustárral és adj hozzá néhány csepp olíva olajat, citromlevet és kevés reszelt citromhéjat.
Add hozzá a krumplit, a borsót, a hagymaszárat, jól kavard össze és tedd rá a halat.
0 hozzászólás