Pudingos és sajtos sütemény hozzávalók:
1 kg sajt
3 tojássárgája
1 tojás
100 g cukor
2 evőkanál citromlé
200 ml tej
2 csomag vanília puding
100 g citrom héj vagy kandírozott narancs
100 g puha vaj
6 tojásfehérje
100 g cukor (a habhoz)
A 2 csomag vaníliás puding helyettesíthető:
40 g cukor
40 g keményítő
2 tojássárgája
vanília
Pudingos és sajtos sütemény elkészítése:
Az első összetevőket összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és simára kavarjuk.
A tojás fehérjét felverjük a cukorral, majd 3 szakaszban adagoljuk a sajtkeverékhez (alulról felfelé kevergetve).
A keveréket egy sütőpapírral kitapétázott tepsibe öntjük majd a sütőbe tesszük 30 percre 200°C fokra.
30 perc után a sütőt 170°C fokra állítjuk és még hagyjuk 40-50 percet amíg a teteje szép réz színű nem lesz.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, felvágjuk és a hűtőszekrénybe tesszük.
Én 30×30 cm tepsit használtam, de lehet a forma kisebb is, hogy a sütemény magasabb legyen.
0 hozzászólás