Baromfihúsból készült húsgombóc leves hozzávalók:

1 tyúk

2 hagyma

1 sárgarépa

1 szál zöldpetrezselyem

1 zeller

2 kanál rizs

1 kiskanál liszt

2 kanál tejföl

zöldpetrezselyem

1 nagy citrom

Baromfihúsból készült húsgombóc leves elkészítése:

A húst leszedjük a csontokról és félre tesszük.

A csontokat egy 3 liter vízzel feltöltött edénybe feltesszük főni, és valahányszor szükség leszedjük a habját.

Egy óra múlva leszűrjük, és újból odatesszük főni egy apróra vágott hagymával és a többi zöldséggel.

Időközben a húst egy hagymával együtt ledaráljuk.

A darált húshoz hozzáadjuk a tojás fehérjét, egy nagy kanál apróra vágott zöldséget és ízlés szerint sót.

Ebből a keverékből készítjük el a gombócokat, amelyeket lisztbe forgatunk.

Amikor a levesbe a zöldségek megfőttek beletesszük a rizst és a húsgombócokat, sóval ízesítjük és még 25-30 percig hagyjuk főni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc