Baromfihúsból készült húsgombóc leves hozzávalók:
1 tyúk
2 hagyma
1 sárgarépa
1 szál zöldpetrezselyem
1 zeller
2 kanál rizs
1 kiskanál liszt
2 kanál tejföl
zöldpetrezselyem
só
1 nagy citrom
Baromfihúsból készült húsgombóc leves elkészítése:
A húst leszedjük a csontokról és félre tesszük.
A csontokat egy 3 liter vízzel feltöltött edénybe feltesszük főni, és valahányszor szükség leszedjük a habját.
Egy óra múlva leszűrjük, és újból odatesszük főni egy apróra vágott hagymával és a többi zöldséggel.
Időközben a húst egy hagymával együtt ledaráljuk.
A darált húshoz hozzáadjuk a tojás fehérjét, egy nagy kanál apróra vágott zöldséget és ízlés szerint sót.
Ebből a keverékből készítjük el a gombócokat, amelyeket lisztbe forgatunk.
Amikor a levesbe a zöldségek megfőttek beletesszük a rizst és a húsgombócokat, sóval ízesítjük és még 25-30 percig hagyjuk főni.
0 hozzászólás