Citromlével savanyított pacalleves hozzávalók:
2 kg kereskedelemben kapható marhapacal
1 marha farok vagy térd
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
4 tojás
30 dkg tejföl
ecet
1 fej fokhagyma
Citromlével savanyított pacalleves elkészítése:
A leves elkészítéséhez a kuktába teszünk 5-6 liternyi vizet és egy evőkanál sót, majd beletesszük főni a pacalt, a marha csontokat, a megtisztított sárgarépát és a hagymát. 1-5 órán át hagyjuk főni.
Közben a 4 tojás sárgáját alaposan kikeverjük a tejföllel.
A fokhagymát kipasszírozzuk, majd a gyomrot kivesszük a levesből és körülbelül 5 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra vágjuk.
A csontokat is kivesszük és a rajtuk található húst, felaprítjuk.
A sárgarépát kipasszírozzuk vagy szeletekre vágjuk. A hagymát eldobjuk.
A felszeletelt gyomrot, a felaprított húst, a sárgarépát, a fokhagymát és a tejföllel kikevert tojást ismét a levesbe tesszük (ez utóbbit lassan kell hozzáönteni, folyamatos keverés közben, hogy ne keletkezzenek „rongyok”).
Ízlés szerint citromlével vagy ecettel ízesítjük.
Forrón tálaljuk csípős paprikával.
0 hozzászólás