Citromlével savanyított pacalleves hozzávalók:

2 kg kereskedelemben kapható marhapacal

1 marha farok vagy térd

1 fej vöröshagyma

2 sárgarépa

4 tojás

30 dkg tejföl

ecet

1 fej fokhagyma

Citromlével savanyított pacalleves elkészítése:

A leves elkészítéséhez a kuktába teszünk 5-6 liternyi vizet és egy evőkanál sót, majd beletesszük főni a pacalt, a marha csontokat, a megtisztított sárgarépát és a hagymát. 1-5 órán át hagyjuk főni.

Közben a 4  tojás sárgáját alaposan kikeverjük a tejföllel.

A fokhagymát kipasszírozzuk, majd a gyomrot kivesszük a levesből és körülbelül 5 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra vágjuk.

A csontokat is kivesszük és a rajtuk található húst, felaprítjuk.

A sárgarépát kipasszírozzuk vagy szeletekre vágjuk. A hagymát eldobjuk.

A felszeletelt gyomrot, a felaprított húst, a sárgarépát, a fokhagymát és a tejföllel kikevert tojást ismét a levesbe tesszük (ez utóbbit lassan kell hozzáönteni,  folyamatos keverés közben, hogy ne keletkezzenek „rongyok”).

Ízlés szerint citromlével vagy ecettel ízesítjük.


Forrón tálaljuk csípős paprikával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 360 perc