Pacalleves marhahúsból hozzávalók:

1 kg marhapacal

3-4 csont

2 répa

1  petrezselyemgyökér

1 zellergumó

2 fej hagyma

1-2 kanál ecet

só, bors

1 köteg petrezselyemzöld

3,5–4 l víz

2 tojás

Pacalleves marhahúsból elkészítése:

A pacalleves főzéséhez korán reggel kell nekikezdeni, mert a pacal nagyon nehezen fő meg.

A pacalt alaposan megmossuk, leforrázzuk, megtisztítjuk a hártyáitól egy tiszta, erős kefével és máléliszttel dörzsölve, amíg szép fehér színű nem lesz.

A jól megtisztított pacalt a csontokkal együtt forró vízbe tesszük és lassú tűzön 30-40 percet főzzük.

Ekkor lecseréljük róla a vizet, megsózzuk, és 4-5 órán át ismét lassú tűzön fözzük.

Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott zöldséget, a borsot, és lefedve tovább főzzük.

Amikor a pacal is, a zöldség is megfőtt, leszűrjük a levest, és a fazekat visszatesszük a tűzhelyre.

A pacalt vékony csíkokra vágva visszatesszük a lébe, néhányat még lobbantunk rajta. Besűrítjük a tojással, ízesítjük ecettel és őrölt borssal, és ha még szükséges, sóval, illetve fokhagymával.

Forrón tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 420 perc