Pacalleves marhahúsból hozzávalók:
1 kg marhapacal
3-4 csont
2 répa
1 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
2 fej hagyma
1-2 kanál ecet
só, bors
1 köteg petrezselyemzöld
3,5–4 l víz
2 tojás
Pacalleves marhahúsból elkészítése:
A pacalleves főzéséhez korán reggel kell nekikezdeni, mert a pacal nagyon nehezen fő meg.
A pacalt alaposan megmossuk, leforrázzuk, megtisztítjuk a hártyáitól egy tiszta, erős kefével és máléliszttel dörzsölve, amíg szép fehér színű nem lesz.
A jól megtisztított pacalt a csontokkal együtt forró vízbe tesszük és lassú tűzön 30-40 percet főzzük.
Ekkor lecseréljük róla a vizet, megsózzuk, és 4-5 órán át ismét lassú tűzön fözzük.
Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott zöldséget, a borsot, és lefedve tovább főzzük.
Amikor a pacal is, a zöldség is megfőtt, leszűrjük a levest, és a fazekat visszatesszük a tűzhelyre.
A pacalt vékony csíkokra vágva visszatesszük a lébe, néhányat még lobbantunk rajta. Besűrítjük a tojással, ízesítjük ecettel és őrölt borssal, és ha még szükséges, sóval, illetve fokhagymával.
Forrón tálaljuk.
0 hozzászólás