Szívecskék hozzávalók:
Tészta
100 ml olaj
200 ml víz
150 g liszt
5 megfelelő méretű tojás
Krém
400 ml tejszín
150 g porcukor
vaníliás cukor
gránátalma lé (színezéknek)
Díszítés
vaníliás cukor
gránátalma magvak
Szívecskék elkészítése:
A vizet az olajjal tedd fel főni, majd amikor forrni kezd, add hozzá a lisztet. Gyors mozdulatokkal keverd jól el a vízben a lisztet, hogy ne maradjon görcsös.
Miután kihűlt, add hozzá egyenként a tojásokat, majd az így kapott masszát öntsd szív alakú sütőformába.
Magas tűzön süsd 10-13 percet, majd alacsony tűzön süsd tovább amíg arany színt kap és ropogós lesz.
Miután kihűlt, lapjában vágd félbe és töltsd meg a felvert tejszínhabból, a gránátalma léből, a porcukorból és a vaníliás cukorból készült krémmel.
Díszítésként hintsd meg vanília ízű porcukorral.
A receptet lorynov ajánlotta.
0 hozzászólás