Valentin napi süteményszívek hozzávalók:
125 g vaj
2 tojássárgája
100 g porcukor
250 g liszt
2 evőkanál tej
földieper dzsem a töltelékhez
piros színű zselé a díszítéshez
Valentin napi süteményszívek elkészítése:
Keverj krémet a vajból, a tojássárgájából és a cukorból, majd add hozzá fokozatosan a lisztet.
Az így kapott masszát golyónak gyúrva tedd étkezési fóliába és hagyd 20-30 percet állni a hűtőben.
Ezután osztd két egyenlő részre és nyújts két lapot belőle.
A lapokból szaggass szív formákat, az egyik lapból készült szíveket hagyd meg egészben, a másikból készültek közepét pedig szaggasd ki egy kisebb szív formával vagy vágd ki egy hegyes késsel.
Előmelegített sütőbe süsd 15-20 percig a szívecskéket, majd hagyd kihűlni őket.
Az egész szíveket kend meg földieperdzsemmel, a kivágott szíveket pedig hintsd meg porcukorral.
Páronként ragaszd őket össze, a kivágott szívek közepére tegyél piros színű zselét (készítsd el a csomagoláson feltüntetett útmutató alapján), hogy jobban kiemeld a piros színt.
Miután a zselé kellőképpen megfagyott, tálald desszertként.
A receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás