Túrós bukta rózsa hozzávalók:
Tészta
500 g 000-ás liszt
3 tojás
100 g cukor
25 g élesztő
fél kiskanál só
50 ml olaj
250-300 ml tej (liszttől függően)
reszelt citromhéj
1 tojás a kenéshez
Töltelék
600 g túró
2 tojás
200 g cukor
vaníliacukor
reszelt citromhéj
só
Túrós bukta rózsa elkészítése:
Tészta
Készíts kovászt 100 g lisztből és egy kis cukorral és langyos tejjel feloldott élesztőből, majd hagyd kelni.
Miután megnőtt, add hozzá a maradék lisztet, a cukorral felvert tojásokat és a citromhéjat.
Kezd el dagasztani, majd add hozzá lassan a langyos tejet is.
A végén add hozzá az olajat is és gyúrd addig, amíg egy rugalmas tésztát kapsz, mely elválik az edénytől.
Hagyd kelni egy meleg helyen, amíg duplájára nő.
Töltelék
Keverd jól össze a túrót a cukorral, tojásokkal, vaníliacukorral, citromhéjjal és sóval.
Ha a töltelék állaga túl puha, adj hozzá 1-2 kanál grízt.
A megkelt tésztát oszd megfelelő méretű kis darabokra, majd nyújtsd őket 10 centis átmérőjű korongokká.
Vagdoss bele, ahogy a képen is látható, tedd a közepébe a tölteléket, majd kezd el gyűjteni a szirmokat, hogy rózsát formázz.
Tedd őket kelni egy sütőpapíros tepsibe.
Kend be tojással, majd süsd közepes hőfokon, amíg szépen megbarnulnak.
Megszórhatod vaníliás cukorral.
A rózsa túrós bukta receptet lorynov ajánlotta.
0 hozzászólás