Falunapi csorbaleves hozzávalók:
1 kg sertéscomb
40 dkg füstölt comb
1 kg mirelit leveszöldség
1 üveg zöldbab
0,5 kg szárazbab
1 kis fej karfiol
1 üveg zöldborsó
1 kis fej káposzta
2 doboz 0,5 literes tejföl
10 dkg liszt
2 darab citrom
1 csokor friss kapor
szerecsendió
só
4 kocka húsleveskocka
1 jó nagy fej hagyma
2 zellerlevél
2 lestyánlevél
2 petrezselyemlevél
1 egész zöldpaprika
3 liter víz
Falunapi csorbaleves elkészítése:
A bográcsban feltesszük főni a vizet, beletesszük a húsleveskockát, az apró kockára vágott combot és füstölt húst, majd beletesszük a zöldpaprikát egészben.
Mikor a hús ¾ -ig megfőtt, elkezdjük a zöldségeket belerakni: mirelit leveszöldség, zöldbab, előfőzött szárazbab, rózsáira szedett karfiol, 0,5 cm csíkokra szeletelt káposzta, apróra vágott hagyma, zöldborsó, a zöldséglevelek.
Mikor a zöldségek megfőnek, a lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és a levest besűrítjük egy kicsit.
Ha felforrt, levesszük a tűzről, és apróra vágott kaporral, a citrom levével, reszelt szerecsendióval és sóval ízesítjük.
Ha a csorba leves főzés közben vizet igényel, felöntjük a hiányzó mennyiséggel.
0 hozzászólás