Puttonyosok eledele hozzávalók:
10 személyre
20 szelet házikenyér
2,5 kg sertéstarja
60 dkg csemegeuborka
10 gerezd fokhagyma
2 dl étolaj
5 dkg édes-nemes fűszerpaprika
1 dkg só
őrölt bors
Puttonyosok eledele elkészítése:
A sertéshúst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiveregetjük, fűszerezzük, majd forró olajban hirtelen elősütjük.
Tepsibe tesszük, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 4 dl vízzel, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
A sütőbe toljuk, alufóliával letakarva puhára pároljuk.
A kenyérszeletekből pirítóst készítünk, a hús zsírjába mártjuk, és mindegyikre egy hússzeletet, és csíkokra vágott uborkát rakunk.
0 hozzászólás