Puttonyosok eledele hozzávalók:

10 személyre

20 szelet házikenyér

2,5 kg sertéstarja

60 dkg csemegeuborka

10 gerezd fokhagyma

2 dl étolaj

5 dkg édes-nemes fűszerpaprika

1 dkg só

őrölt bors

Puttonyosok eledele elkészítése:

A sertéshúst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiveregetjük, fűszerezzük, majd forró olajban hirtelen elősütjük.

Tepsibe tesszük, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 4 dl vízzel, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

A sütőbe toljuk, alufóliával letakarva puhára pároljuk.

A kenyérszeletekből pirítóst készítünk, a hús zsírjába mártjuk, és mindegyikre egy hússzeletet, és csíkokra vágott uborkát rakunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc