Répatorta hozzávalók:

25 dkg sárgarépa

1 citrom

4 tojás

20 dkg cukor

6 dkg liszt

6 dkg étkezési keményítő

fél csomag sütőpor

10 dkg darált mogyoró

25 dkg porcukor

2 evőkanál répalé

Répatorta elkészítése:

A répát meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük.

A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.

A tojásokat kettéválasztjuk.

A tojások fehérjét 2 evőkanál citromlével kemény habbá verjük.

Beleszórjuk a cukrot és a citromhéjat.

Óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat, a lisztet, a keményítőt, a sütőport és a darált mogyorót.

A répák levét kinyomjuk, a húsát a masszába forgatjuk.

A sütőt előmelegítjük, a masszát egy kivajazott tortaformába simítjuk.

Tűpróbáig, de legalább 45 percig sütjük.

A porcukrot a maradék citromlével kikeverjük, hozzáadjuk a répalevet, és a sűrű masszát a torta tetejére simítjuk.

A répatorta díszítéséhez készítsünk 10 dkg nyers marcipánmasszából, 10 dkg porcukorból és pár csepp narancsszínű ételfestékből formás marcipánrépácskákat.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc