Répatorta hozzávalók:
25 dkg sárgarépa
1 citrom
4 tojás
20 dkg cukor
6 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő
fél csomag sütőpor
10 dkg darált mogyoró
25 dkg porcukor
2 evőkanál répalé
Répatorta elkészítése:
A répát meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük.
A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojások fehérjét 2 evőkanál citromlével kemény habbá verjük.
Beleszórjuk a cukrot és a citromhéjat.
Óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat, a lisztet, a keményítőt, a sütőport és a darált mogyorót.
A répák levét kinyomjuk, a húsát a masszába forgatjuk.
A sütőt előmelegítjük, a masszát egy kivajazott tortaformába simítjuk.
Tűpróbáig, de legalább 45 percig sütjük.
A porcukrot a maradék citromlével kikeverjük, hozzáadjuk a répalevet, és a sűrű masszát a torta tetejére simítjuk.
A répatorta díszítéséhez készítsünk 10 dkg nyers marcipánmasszából, 10 dkg porcukorból és pár csepp narancsszínű ételfestékből formás marcipánrépácskákat.
0 hozzászólás