Tejfölös juhtúróval töltött kapros palacsinta hozzávalók:

18-20 palacsinta

25 dkg liszt

3 tojás

1,5 dl tej

egy csokor friss kapor
olaj vagy zsír
szódavíz

20 dkg juhtúró

1 pohár tejföl

Tejfölös juhtúróval töltött kapros palacsinta elkészítése:

A felütött tojásokat keverjük el egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adjunk hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszínsűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk.

A friss kaprot apróra vágjuk, és a masszához adjuk.

A masszát pihentessük legalább fél órát, majd palacsintasütőben olajon vagy zsíron süssük pirosra a palacsinták mindkét oldalát.
Könnyebb tésztát kaphatunk, ha a jelzett tej fele helyett eleve szódavizet használunk.

A töltelék elkészítéséhez a juhtúrót keverjük össze a tejföllel, úgy, hogy csomómentes, krémszerű legyen.

A kapros palacsinta elkészítéséig, a maximális íz-hatás elérése érdekében a tölteléket hűtőben hűtsük, és keverhetünk hozzá kevés friss kaprot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc