Tejfölös juhtúróval töltött kapros palacsinta hozzávalók:
18-20 palacsinta
25 dkg liszt
3 tojás
1,5 dl tej
egy csokor friss kapor
olaj vagy zsír
szódavíz
só
20 dkg juhtúró
1 pohár tejföl
Tejfölös juhtúróval töltött kapros palacsinta elkészítése:
A felütött tojásokat keverjük el egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adjunk hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszínsűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk.
A friss kaprot apróra vágjuk, és a masszához adjuk.
A masszát pihentessük legalább fél órát, majd palacsintasütőben olajon vagy zsíron süssük pirosra a palacsinták mindkét oldalát.
Könnyebb tésztát kaphatunk, ha a jelzett tej fele helyett eleve szódavizet használunk.
A töltelék elkészítéséhez a juhtúrót keverjük össze a tejföllel, úgy, hogy csomómentes, krémszerű legyen.
A kapros palacsinta elkészítéséig, a maximális íz-hatás elérése érdekében a tölteléket hűtőben hűtsük, és keverhetünk hozzá kevés friss kaprot.
0 hozzászólás