Zöldséges sertésszűz lepcsánkaköntösben hozzávalók:

Lepcsánka:

50 dkg burgonya

3 tojás

20 dkg liszt

2 cikk fokhagyma

só, bors

Ragu:

30 dkg sertésszűz

10 dkg bacon szalonna

10 dkg répa

1 db zöldpaprika

1 db paradicsom

1 fej vöröshagyma

10 dkg brokkoli

10 dkg cukkini

só, bors

oregánó

Zöldséges sertésszűz lepcsánkaköntösben elkészítése:

A krumplit kislyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, összekeverjük liszttel és tojással.

Palacsintasütőben kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Tíz darab palacsinta nagyságú, kisujjnyi vastagságú lepcsánka készül belőle.

A raguhoz lesütjük az apróra vágott szalonnát, a karikára vágott hagymát megpirítjuk, s a csikokra vágott szűzpecsenyét puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük. A zöldségeket apróra vágjuk, s finom ragut készítünk belőle.

A lepcsánka fél oldalát leterítjük a raguval, a másik oldalát ráhajtjuk, kevés tejföllel meglocsoljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc