Reszelt almás sütemény hozzávalók:
Lapok
30 dkg liszt
18 dkg disznózsír vagy 22 dkg zsíros vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1 tasak sütőpor
tej
gríz
Töltelék
fahéj
cukor
Reszelt almás sütemény elkészítése:
Hámozd meg az almákat és reszeld le, majd add hozzá a fahéjat és a cukrot. Homogenizáld és hagyd állni, hogy az alma átvegye a fahéj finom ízét.
Először homogenizáld a lisztet a zsírral, majd add hozzá a sütőport, tojást, cukrot, tejet. Gyúrd, amíg összeáll a tészta, majd oszd két részre, ami később a két tésztalap lesz.
Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, nyújtsd ki az egyik tésztát, majd helyezd a tepsibe. Szórd meg búzadarával. Ez fogja felszívni az felesleges levet, amit az alma fog ereszteni.
Facsard ki a kezeddel a reszelt almát és helyezd a lapra, majd szórd meg ezt is grízzel.
Helyezd a másik lapot a tetejére és szurkáld meg egy villával.
Tedd a sütőbe 30-35 percre. Fogpiszkálóval ellenőrizheted, hogy készen van-e.
Hagyd kihűlni, majd szórd meg porcukorral.
Az almás süti receptjét Irénke ajánlotta.
0 hozzászólás