Húsvéti kalács vegyes töltelékkel hozzávalók:
Tészta
1 kg liszt
200 g cukor
7 db tojássárgája
citromreszelék
narancsreszelék
rum eszencia
vanília eszencia
1 teáskanálnyi só
450 ml tej
30 g vaj
50 g friss élesztő
100 ml olaj
Töltelék
7 tojásfehérje
25 g kakaó
50 g kókuszreszelék
150 gramm cukor
rum eszencia
vanília eszencia
100 g darált dió
200 g apróra vágott pörkölt mogyoró
50 mazsola
200 g rahát
1 tojássárgája a kenéshez
Húsvéti kalács vegyes töltelékkel elkészítése:
Készíts kovászt 200 g lisztből és a 2 evőkanál cukorral összekevert, meleg tejben megolvasztott élesztőből.
Addig keverd, amíg egy nagyon lágy tésztát kapsz.
Hagyd jól megnőni, majd add hozzá a maradék lisztet, a sóval, cukorral és eszenciákkal felvert tojássárgájákat.
A végén add hozzá a meleg tejet is és gyúrd jól össze, hogy egy ruganyos tésztát kapj.
Add hozzá a megolvasztott vajat, olajat, majd addig dagaszd, amíg „hólyagocskák” kezdenek megjelenni a tésztán.
Hagyd kelni egy huzatmentes, meleg helyen.
Közben készítsd el a krémet: verd fel jól a fehérjéket a cukorral, add hozzá a kakaót, kókuszreszeléket, eszenciákat, mazsolát, diót és a konyhai robottal felaprított pörkölt mogyorót.
Miután a tészta megkelt, oszd kettőbe, nyújtsd ki az asztalon a kezeddel, tegyél rá krémet, rahát darabokat, tekerd fel, és hagyd kelni egy sütőpapíros tepsiben, körülbelül 30 percen keresztül.
Miután megkelt, kend be tojássárgájával, majd tedd be a sütőbe 45 percre, közepes hőfokra (a sütés időtartama változhat a sütőtől függően).
Vágd szeletekre és tálald.
A húsvéti kalács receptjét lorynov ajánlotta.
0 hozzászólás