Húsvéti kalács vegyes töltelékkel hozzávalók:

Tészta

1 kg liszt
200 g cukor
7 db tojássárgája
citromreszelék
narancsreszelék
rum eszencia

vanília eszencia
1 teáskanálnyi só
450 ml tej
30 g vaj
50 g friss élesztő
100 ml olaj

Töltelék

7 tojásfehérje
25 g kakaó
50 g kókuszreszelék
150 gramm cukor
rum eszencia

vanília eszencia
100 g darált dió
200 g apróra vágott pörkölt mogyoró
50 mazsola
200 g rahát

1 tojássárgája a kenéshez



Húsvéti kalács vegyes töltelékkel elkészítése:

Készíts kovászt 200 g lisztből és a 2 evőkanál cukorral összekevert, meleg tejben megolvasztott élesztőből.

Addig keverd, amíg egy nagyon lágy tésztát kapsz.

Hagyd jól megnőni, majd add hozzá a maradék lisztet, a sóval, cukorral és eszenciákkal felvert tojássárgájákat.

A végén add hozzá a meleg tejet is és gyúrd jól össze, hogy egy ruganyos tésztát kapj.

Add hozzá a megolvasztott vajat, olajat, majd addig dagaszd, amíg „hólyagocskák” kezdenek megjelenni a tésztán.

Hagyd kelni egy huzatmentes, meleg helyen.

Közben készítsd el a krémet: verd fel jól a fehérjéket a cukorral, add hozzá a kakaót, kókuszreszeléket, eszenciákat, mazsolát, diót és a konyhai robottal felaprított pörkölt mogyorót.

Miután a tészta megkelt, oszd kettőbe, nyújtsd ki az asztalon a kezeddel, tegyél rá krémet, rahát darabokat, tekerd fel, és hagyd kelni egy sütőpapíros tepsiben, körülbelül 30 percen keresztül.

Miután megkelt, kend be tojássárgájával, majd tedd be a sütőbe 45 percre, közepes hőfokra (a sütés időtartama változhat a sütőtől függően).

Vágd szeletekre és tálald.

 

A húsvéti kalács receptjét lorynov ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc