Tejszínhabos indiáner hozzávalók:
Tészta
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
narancsreszelék
Krém
250 ml tejszín
3 tojássárgája
100 g cukor
½ boríték zselatin (5 g)
vanília eszencia
narancsreszelék
Szirup
100 g cukor
150 ml víz
vanília eszencia
narancshéj
Glazúr
100 g étcsokoládé
50 ml tejszín
20 g vaj
Tejszínhabos indiáner elkészítése:
A tészta elkészítéséhez válaszd szét a tojásokat és verd habbá a fehérjéket a cukorral. Keverd össze a sárgájákat a reszelt narancshéjjal, majd add a tojásfehérjéhez. Szórd bele a lisztet és könnyedén kevergesd lentről felfele.
Habzsákkal nyomj 5 cm-es átmérőjű korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Süsd meg közepes hőfokon.
A krém elkészítéséhez keverd össze a tojássárgájákat a cukorral és tedd gőzfürdőbe, amíg elkezd habzani.
Vedd félre és add hozzá az 50 ml vízben megpuhított zselatint. Erősen kavard, amíg a zselatin teljesen elolvad.
Add a keveréket a jól felvert tejszínhabhoz. Keverd bele a vaníliás eszenciát és a narancsreszeléket is.
A csokiglazúrhoz tedd a csokit és a vajat gőzfürdőre, amíg megolvadnak. Keverd jól össze.
Készítsd el a szirupot is. Főzd fel a vizet a cukorral. Miután kihűlt, ízesítsd vaníliás eszenciával és narancshéj csíkokkal.
A megsült korongokat forgasd meg a szirupban és helyezd egy tálcára.
Egy nagyszájú habzsákkal nyomj krémet a korongokra, helyezz rájuk még egy-egy korongot, majd nyomj a tetejükre egy jó adag krémet.
Tedd hűtőbe egy órára, majd öntsd le őket a csokoládés glazúrral.
A tejszínhabos indiáner receptjét lorynov ajánlotta.
0 hozzászólás