Négy évszak süti hozzávalók:
Lap
8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
egy csipetnyi só
vanília eszencia
1 tasak sütőpor
Díszítés
4 tasak tortazselé (2 piros, 2 átlátszó)
egy nagy kompót fekete szőlő (vagy más kompót)
4 érett kivi
1 nagy narancs
1 alma
1 banán
vanília eszencia
néhány evőkanál tejszín
Négy évszak süti elkészítése:
Verd fel a tojásfehérjéket egy kis sóval, add hozzá a cukrot, felvert sárgájákat, olajat, vanília eszenciát és a sütőporral összekevert lisztet.
Bélelj ki papírral egy formát, öntsd bele a tésztát, majd tedd 20 percre az előmelegített sütőbe.
Miután kész, válaszd le a tésztát a papírról, hagyd kihűlni és helyezd egy téglalap alakú tálcára.
Hámozd meg és szeleteld vékonyra a gyümölcsöket (hagyd utoljára az almát és a banánt, hogy ne barnuljanak meg). Öntsd le a kompót levét, majd hagyd lecsepegni a szőlőt egy szűrőben.
Készítsd el a piros zseléket a kompót levével. Miután felfőtt, hagyd hűlni kicsit, majd öntsd a tésztalapra. Oszd a lapot négy egyenlő részbe, és díszítsd mindegyiket más-más gyümölccsel (az almát és banánt egy helyre tedd).
Készítsd el az átlátszó zselét is, felfőzve 450 ml vizet 5-6 evőkanál cukorral és a vanília eszenciával. Addig kevergesd, amíg összeáll. Öntsd a forró zselét a gyümölcsökre.
Tedd néhány percre hűtőbe, majd díszítheted tejszínhabbal, de tálalhatod egyszerűen is.
A gyümölcsös négy évszak süti receptjét ani67 ajánlotta.
0 hozzászólás