Tavaszi pillangó süti hozzávalók:

Lap

5 tojás

15 evőkanál cukor

15 evőkanál tej

15 evőkanál olaj

15 evőkanál liszt

4 evőkanál darált dióbél

1 tasak sütőpor

vaníliás eszencia

Krém

200 g margarin

250 g csokoládékrém

2-3 tasak vaníliacukor

Szirup

200 ml narancslé

1 evőkanál méz

Díszítés

300 g eper

3-4 kivi

1 narancs

200 g friss tejszínhab

Tavaszi pillangó süti elkészítése:

Kavarjuk össze a tojást a cukorral, amíg az megolvad, majd lassan öntsük hozzá az olajat, a tejet, az eszenciát, a sütőporral összekevert lisztet és a diót.

Öntsük a tésztakeveréket egy kb. 23 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kerek formába, majd tegyük a sütőbe közepes hőfokra, kb. 20 percre.

Miután kész, vegyük ki a formából és hagyjuk kihűlni.

Vágjuk el a lapot hosszában kettőbe (vagy háromba), majd két egyenlő félhold alakba. Itassuk át a lapokat a mézzel összekevert narancslével, majd kenjük rájuk a csokival és vaníliacukorral összekevert margarint, helyezzük egymásra, majd tegyük a két félholdat egy lapos tálcára úgy, hogy pillangót formáljanak.

Kenjük be a tetejét egy kis krémmel, majd rakjuk rá a megtisztított és vékony szeletekre vágott gyümölcsöket, ezek díszítik a pillangó szárnyait, a széleire pedig nyomjunk tejszínhabot.

Tegyük néhány órára hűtőbe, majd szeletelve tálaljuk

A tavaszi pillangó süti receptjét ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc