Tavaszi pillangó süti hozzávalók:
Lap
5 tojás
15 evőkanál cukor
15 evőkanál tej
15 evőkanál olaj
15 evőkanál liszt
4 evőkanál darált dióbél
1 tasak sütőpor
vaníliás eszencia
Krém
200 g margarin
250 g csokoládékrém
2-3 tasak vaníliacukor
Szirup
200 ml narancslé
1 evőkanál méz
Díszítés
300 g eper
3-4 kivi
1 narancs
200 g friss tejszínhab
Tavaszi pillangó süti elkészítése:
Kavarjuk össze a tojást a cukorral, amíg az megolvad, majd lassan öntsük hozzá az olajat, a tejet, az eszenciát, a sütőporral összekevert lisztet és a diót.
Öntsük a tésztakeveréket egy kb. 23 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kerek formába, majd tegyük a sütőbe közepes hőfokra, kb. 20 percre.
Miután kész, vegyük ki a formából és hagyjuk kihűlni.
Vágjuk el a lapot hosszában kettőbe (vagy háromba), majd két egyenlő félhold alakba. Itassuk át a lapokat a mézzel összekevert narancslével, majd kenjük rájuk a csokival és vaníliacukorral összekevert margarint, helyezzük egymásra, majd tegyük a két félholdat egy lapos tálcára úgy, hogy pillangót formáljanak.
Kenjük be a tetejét egy kis krémmel, majd rakjuk rá a megtisztított és vékony szeletekre vágott gyümölcsöket, ezek díszítik a pillangó szárnyait, a széleire pedig nyomjunk tejszínhabot.
Tegyük néhány órára hűtőbe, majd szeletelve tálaljuk
A tavaszi pillangó süti receptjét ani67 ajánlotta.
0 hozzászólás