Pingvines eisberg torta hozzávalók:

Lap

6 tojás

150 g cukor

125 g liszt

egy evőkanál kakaó

eszencia

egy csipetnyi só

Krém

500 g tejszín

500 g tejföl vagy zsíros joghurt

300 g porcukor

30 g zselatin

2 tasak vaníliacukor

1 citrom

2 narancs

200 g reszelt étcsokoládé

1-1 kanál reszelt citromhéj és narancshéj

Szirup

200 ml víz

6 evőkanál cukor

eszencia

Pingvines eisberg torta elkészítése:

Verjük fel jól a tojásfehérjéket egy kis sóval, majd szórjuk bele a cukrot, a felvert sárgájákat, az eszenciát és a kakaóval összekevert lisztet.

Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és süssük meg a lapot, közepes hőfokon. Hagyjuk kihűlni, majd vágjunk hosszában három lapot.

Közben készítsük el a szirupot, főzzük kicsit a cukros vizet, majd adjuk hozzá az eszenciát is.

Verjük fel a tejszínt, majd keverjük bele a tejfölt vagy a joghurtot, a porcukrot, a vaníliacukrot, a citrom- és narancshéjat, majd adjuk hozzá a megolvasztott zselatint is, amit előzőleg hideg vízben megpuhítottunk.

Osszuk a keveréket két részbe. Keverjük bele az egyikbe a citrom levét, majd öntsük egy kisebb formába, mert ez lesz a torta jéghegye. Tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy megkeményedjen.

Keverjük a narancslevet a maradék krémhez, majd kenjünk belőle egy-egy vékony réteget a sziruppal átitatott lapokra, helyezzük őket egymásra egy kifóliázott formába (így könnyebb lesz a tálcára helyezni a tortát), öntsük a maradék krémet a tetejére és egyengessük el.

Szórjuk meg a tetejét a reszelt csoki felével, amit narancshéjjal kevertünk össze, majd tegyük néhány órára a hűtőbe. Ajánlatos egész éjszakára hűtőbe tenni.

Vegyük ki a tortát a formából, helyezzük egy tálcára, majd öntsük rá a reszelt csoki megolvasztott másik felét, majd tegyük rá a megdermedt jéghegyet.

Díszítsük a tetejét kis pingvinekkel (csokoládéból vagy cukorból). Hagyhatjuk még állni egy kicsit a hűtőben, hogy megkeményedjen a csoki is, majd vágjuk vékony szeletekre.

Fagylalttal is elkészíthető.

Az pingvines eisberg torta receptjét ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc