A tavasz királynője süti hozzávalók:

Lap

5 tojás

125 g cukor

2 evőkanál olaj

5 csapott evőkanál liszt

vanília eszencia

egy csipetnyi só

2 evőkanál kenhető csokikrém

Krém

250 g friss krémes tehéntúró

200 g friss tejszín

125 g porcukor

250 g érett eper

100 g reszelt csokoládé

1 tasak zselatin

2 tasak vaníliacukor

Díszítés

10 eper

250 g friss tejszín

A tavasz királynője süti elkészítése:

Verd fel a tojásfehérjéket egy kis sóval, majd add hozzá a cukrot, az olajjal, eszenciával és liszttel összekevert és felvert sárgájákat, majd kavargasd, amíg beépül az összes hozzávaló.

Kenj ki egy tepsit egy kis olajjal, majd béleld ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, rajzolj rá csokoládécsíkokat, amiket húzz szét egy villával vagy fogpiszkálóval. Tedd a tepsit 20 percre az előmelegített sütőbe, közepes hőfokon.

Közben készítsd el az epres krémet. Keverd össze a tejszínt a porcukorral, vaníliacukorral, túróval, majd lassan csorgasd bele a gőz fölött megolvasztott zselatint.

Lassan kevergetve, add hozzá az apróra vágott epret és a reszelt csokit.

Válaszd le a megsült tésztát a papírról, majd vágd két egyenlő részre. Helyezd az egyik felet egy magasabb, a méretének megfelelő tepsibe, kend be az epres krémmel és helyezd rá a másik lapot.

Kicsit nyomkodd meg, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy összeálljon.

Vágd kockákra, majd díszítsd tejszínhabbal és félbe vágott eperrel.

Az epres süti receptjét ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc