Ecetes mindenféle hozzávalók:

uborka

karfiol

gyöngyhagyma

zöldparadicsom

almapaprika

paprikába töltött káposzta

Hozzávalók a léhez:

5 liter víz

6,5 dl 10 %-os ecet

2 evőkanál só

30 dkg cukor

1 kávéskanál szalicil

Ecetes mindenféle elkészítése:

A hozzávalókat felfőzöm egy fazékban. A szalicilt csak akkor teszem bele, ha lobogva forr, egyet kavarok rajta és leveszem a tűzről.
A tetszés szerinti alapanyagokat tisztára mosott üvegekbe töltöm (az uborka alá teszek kaprot, babérlevelet, 3-4 szem borsot, pár szem koriandert és mustármagot) és forrón ráöntöm a levet.

Állni hagyom 10-15 percig, utána töltöm a levet, majd lefedem folpack fóliával és rácsavarom a tetőt.

Letakarom egy pléddel és így hagyom kihűlni.
Évek óta így készítem, jól bevált ecetes savanyúság recept.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc