Májgombóc leves galambhúsból hozzávalók:
4 személyre
1 konyhakész galamb
30 dkg vegyes zöldség
5 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 db csiperkegomba
5 dkg rizs
só
8 szem bors
2 tojás
1 dkg ételízesítő
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg szárnyasmáj
Májgombóc leves galambhúsból elkészítése:
Az előkészített galambot kettévágjuk, majd megtisztított, nagyobb darabokra szelt zöldségekkel együtt lábasba rakjuk.
Felengedjük hideg vízzel, betesszük a vöröshagymát, a gombát és a fokhagymát, majd ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük.
Lassú tűzön készre főzzük, tetejét közben többször lehabozzuk, végül leszűrjük.
A szárnyasmájat összevagdossuk, összekeverjük a megfőtt rizzsel, a tojásokkal és a finomra vágott petrezselyemzölddel, majd megsózzuk.
Kisebb gombócokat formázunk belőle és sós vízben kifőzzük.
A májgombócokat leszűrjük és a csíkokra vágott galambmellel együtt levesescsészékbe osztjuk.
Rámerjük a forró levest, és azonnal kínáljuk.
0 hozzászólás