Káposztás paszuly hozzávalók:

1 kg füstölt fül, farok, köröm

250 g tarkabab

500 g savanyú káposzta

50 g vöröshagyma

15 g fokhagyma

150 g sárgarépa

50 g olaj

30 g liszt

1 dl tej

10 g fűszerpaprika

só, őrölt bors

Káposztás paszuly elkészítése:

A füstölt húsokat pár órára áztassuk be, épp úgy, mint a száraz tarkababot is. Így gyorsabban megfő, felpuhul.

A finomra vágott vöröshagymát olajban aranysárgára pírítjuk.

Fűszerpaprikával megszórjuk, majd kevés vízzel kiforraljuk.

Beletesszük a beáztatott füstölt finomságokat, leszűrt tarkababot, zúzott fokhagymát, őrölt borsot. Így főzzük lassú tűzön. Ez 1-2 órát is eltarthat.

Ha már a bab és a füstölt hús is félpuha, hozzátesszük a savanyú káposztát, és a tisztított, hasábra vágott sárgarépát. Teljes felpuhulásig főzzük.

Ha nagyon savanyúnak véljük a káposztát, felhasználás előtt mossuk ki. A sózásra ügyeljünk, mert a füstölt húsokkal is „elsózhatjuk” az ételt.

Tejfeles habarással sűrítjük a paszulyt. A tejfelt liszttel simára elkeverjük, vízzel tejszínsűrűségűre hígítjuk. A forrásban lévő levesünkhöz egy mozdulattal hozzáöntjük. Elkeverjük, a füstölt húsokat szilánkmentesen feldarabolva a levesbe tesszük, és jól kiforraljuk.

A káposztás paszulyt tűzforrón tálaljuk. Tejföllel díszítve kitűnő, laktató egytálétel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc