Káposztás paszuly hozzávalók:
1 kg füstölt fül, farok, köröm
250 g tarkabab
500 g savanyú káposzta
50 g vöröshagyma
15 g fokhagyma
150 g sárgarépa
50 g olaj
30 g liszt
1 dl tej
10 g fűszerpaprika
só, őrölt bors
Káposztás paszuly elkészítése:
A füstölt húsokat pár órára áztassuk be, épp úgy, mint a száraz tarkababot is. Így gyorsabban megfő, felpuhul.
A finomra vágott vöröshagymát olajban aranysárgára pírítjuk.
Fűszerpaprikával megszórjuk, majd kevés vízzel kiforraljuk.
Beletesszük a beáztatott füstölt finomságokat, leszűrt tarkababot, zúzott fokhagymát, őrölt borsot. Így főzzük lassú tűzön. Ez 1-2 órát is eltarthat.
Ha már a bab és a füstölt hús is félpuha, hozzátesszük a savanyú káposztát, és a tisztított, hasábra vágott sárgarépát. Teljes felpuhulásig főzzük.
Ha nagyon savanyúnak véljük a káposztát, felhasználás előtt mossuk ki. A sózásra ügyeljünk, mert a füstölt húsokkal is „elsózhatjuk” az ételt.
Tejfeles habarással sűrítjük a paszulyt. A tejfelt liszttel simára elkeverjük, vízzel tejszínsűrűségűre hígítjuk. A forrásban lévő levesünkhöz egy mozdulattal hozzáöntjük. Elkeverjük, a füstölt húsokat szilánkmentesen feldarabolva a levesbe tesszük, és jól kiforraljuk.
A káposztás paszulyt tűzforrón tálaljuk. Tejföllel díszítve kitűnő, laktató egytálétel.
0 hozzászólás