Igazi olasz fagyi hozzávalók:

6 darab tojás

porcukor

3 pohár 20%-os tejföl

3 csomag tejszínhabpor

4 csomag vaníliás cukor

Igazi olasz fagyi elkészítése:

A tojássárgáját kikeverjük 4 kanál porcukorral.

A tejfölt szintén 4 kanál porcukorral néha megkevergetjük, a tojás fehérjét jó keményre felverjük, és 4 kanál porcukorral tovább verjük.

A tejszínhabport 4,5 dl tejjel jó keményre felverünk és 4-6 kanál porcukorral, és a vaníliás cukorral tovább verjük.

A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, a tojáshabbal, végül a tejszínhabbal, és tehetjük a fagyasztóba.

Kb. 2-3 liter olasz fagylalt adag lesz belőle.

Csinálhatjuk vanília helyett kakaóval vagy bármilyen gyümölcsvelővel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc