Igazi olasz fagyi hozzávalók:
6 darab tojás
porcukor
3 pohár 20%-os tejföl
3 csomag tejszínhabpor
4 csomag vaníliás cukor
Igazi olasz fagyi elkészítése:
A tojássárgáját kikeverjük 4 kanál porcukorral.
A tejfölt szintén 4 kanál porcukorral néha megkevergetjük, a tojás fehérjét jó keményre felverjük, és 4 kanál porcukorral tovább verjük.
A tejszínhabport 4,5 dl tejjel jó keményre felverünk és 4-6 kanál porcukorral, és a vaníliás cukorral tovább verjük.
A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, a tojáshabbal, végül a tejszínhabbal, és tehetjük a fagyasztóba.
Kb. 2-3 liter olasz fagylalt adag lesz belőle.
Csinálhatjuk vanília helyett kakaóval vagy bármilyen gyümölcsvelővel.
0 hozzászólás