Finom kovászos uborka hozzávalók:

5 literes üveghez

2,5 kg uborka

1 csokor kapor

10 szem feketebors

1 babérlevél

3 gerezd fokhagyma

1 zöldpaprika

3 meggyfalevél

1 fej cikkekre vágott lilahagyma

fél zsemle

Finom kovászos uborka elkészítése:

Az uborkák végét levágjuk, behasítjuk.

A hozzávalókat üvegbe rétegezzük.

Pikánsabb ha kis fürt zöld szőlőt, 1-2 csombort, kakukkfüvet, tárkonyt is teszünk bele.

Vízzel felöntjük,  ahány liter víz, annyi evőkanál, plusz még egy evőkanál só kerüljön bele.

A vizet felforralás után langyosra hűtve a zsemlén át szűrjük az üvegbe.

A zsemlét már akkor kivesszük, ha a lé enyhén zavaros lesz, így a kovászos uborka biztosan ropogós marad.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc