Vegyes vágott savanyúság hozzávalók:
kevés kapor
1 db szőlőlevél
3 db babérlevél
10 szem egész bors
20 szem egészkömény
20 szem mustármag
10 szem koriandermag
2 db hegyes erős paprika
fél evőkanál kristálycukor
3 kávéskanál só
2 evőkanál 10%-os ecet
1-2 fej vöröshagyma szeletelve
egy réteg szeletelt zöldparadicsom
egy réteg szeletelt zöldpaprika
3-4 vékony szelet birsalma
Vegyes vágott savanyúság elkészítése:
A hozzávalókat a kiürült ruszlis vödröcskében készítem el, a leírt sorrendet betartva. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az edény megtelik. Hideg vízzel színültig töltjük, majd légmentesen lezárjuk és a vegyes savanyúságot már lehet is a polcra helyezni.
0 hozzászólás