Cseresznye likőr hozzávalók:

2 kg keserű cseresznye

1 kg cukor

1 l alkohol

1 l vodka

1 l víz

Cseresznye likőr elkészítése:

Miután a cseresznye szárait eltávolítottuk, hideg vízzel jól megmossuk, majd egy üvegbe helyezzük. 1/2 kg cseresznyét kimagvalunk majd az üvegedénybe helyezzük.

A magokat szétzúzzuk, 1 liter vízben felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. Tíz napig hidegen tartjuk, ezután leszűrjük, majd az így nyert folyadékot az alkohollal összekeverve ráöntjük a cseresznyére, amit előzőleg két hétig 1 kg cukorban áztattunk. Ezután felöntjük vodkával amíg a demizson megtelik.

A palackot jól zárjuk le, száraz és szellős helyen tároljuk.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc