Nagyapáink elixírje hozzávalók:

1 kg keserű cseresznye

1 kg meggy

500 g som

500 g áfonya

2 kg cukor

2 l alkohol

keserű cseresznye magvak

1 l vodka

Nagyapáink elixírje elkészítése:

A gyümölcsöket megtisztítjuk száraiktól és leveleiktől, majd több léről megmossuk. Egy nagy demizsonba tesszük, rétegesen, minden rétegre cukrot teszünk, legfelülre pedig a zúzott cseresznyemagok kerülnek.

Erjedni hagyjuk három hétig, közben mozgatni kell a demizsont, hogy a gyümölcs jól elkeveredjen, a szirup ellepje azt és az erjedés egyenletes legyen.

Az alkoholt elkeverjük a vodkával, tehetünk hozzá kevés vizet, ha túl erős. A keveréket ráöntjük a gyümölcsre és jól bedugaszoljuk.

Szellőző, sötét szobába tesszük. 10 literes demizsont használjunk, mert a gyümölcs sok helyet foglal és a szirup nagyon erős.

 


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc