Tárkonyos zöldségleves húsgombóccal hozzávalók:
20 dkg darált hús
1 csomag petrezselyemzöld
5 g dara
1 db tojás
2 szál petrezselyem gyökér
3 szál sárgarépa
50 g zellergumó
50 g karalábé
50 g zöldborsó
10 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
50 g vaj
2-3 evőkanál tárkony
só, őrölt fehérbors
citrom
tejszín
Tárkonyos zöldségleves húsgombóccal elkészítése:
A darált húst sóval, borssal, és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és alaposan összegyúrjuk a darával és a tojással.
10 percig hideg helyen állni hagyjuk, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle.
Felhevített vajon aranysárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét.
Néhány percig pirítjuk és felengedjük 1,2 liter vízzel, sóval, fehérborssal, tárkonnyal fűszerezzük.
Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát is.
Amikor felforr, egyenként beletesszük a húsgombócokat, és lassú tűzön 25 percig főzzük.
Közvetlen tálalás előtt kifacsart citrommal és tejszínnel ízesítjük. Az asztalnál további citrom cikkekkel tálaljuk.
A tárkonyos-húsgombócos zöldségleves receptet MolnárAndi ajánlotta.
0 hozzászólás