Húsgombóc leves káposztalével hozzávalók:

0,5 kilogramm hús
2 tojás1 szelet kenyér
3 köteg fűszerlevél

bors
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
1 ½ liter víz
1 liter savanyú káposzta
1 köteg lestyán

Húsgombóc leves káposztalével elkészítése:

A húst megdaráljuk és egy edénybe jól összekeverjük az apróra felvágott és kis zsiradékba megfuttatott hagymával, a beáztatott és kicsavart kenyérrel, a tojással, zöldséggel, sóval és borssal.

A kezünket hideg vízbe áztatjuk és kis, kerek gombócokat formálunk.

A zöldséget és a hagymát felvágjuk és vízbe főni tesszük. Amikor készre főttek hozzáadjuk a káposztalevet. Mikor egyet lobbant beletesszük a húsgombócokat és lassú tűznél főzzük. A végén hozzáadjuk még a lestyánt és a többi zöld levelet apróra vágva.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc