Babos csorba hozzávalók:

500 g bab

150 g hagyma

200 g sárgarépa

100 g zeller gyökér

3 friss paradicsom

2 evőkanál paradicsomlé

100 g olaj

5 g citrom

2-3 szál zeller

marhahúsleves kocka

2 köteg zöld lestyán

egy köteg zöldpetrezselyem

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

Babos csorba elkészítése:

A babot kiválogatjuk, megmossuk és egy éjszakára, hideg vízbe áztatjuk, kb. 12 órát. A répát, a hagymát, a zeller gyökeret és szárat megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A zöldpetrezselymet és a lestyánt megmossuk, és apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és négybe vágjuk.

A babot vízben feltesszük főni. 15 perc főzés után lecseréljük a vizet, és tovább főzzük. Időközben, olajban megpirítjuk a hagymát, a zellert és a répát és rátesszük a paradicsomot. Mikor a bab félig megfőtt rátesszük a pirított zöldségeket, a leveskockát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Végül beleteszünk egy köteg lestyánt és zöldpetrezselymet és 2-3 percig, tovább főzzük. Ízlés szerint, a leveskockával egyszerre tehetünk bele paradicsomlét vagy citromsót, vagy mindkettőt.


A levest melegen tálaljuk és megszórjuk zöld lestyánnal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 135 perc