Tejföllel sűrített burgonyaleves hozzávalók:

1 l víz

4 db burgonya

½ répa

½ petrezselyemgyökér

1 fej hagyma

4 nagy paradicsom

½ kanál liszt

2 kanál vaj vagy olaj

apróra vágott zöldpetrezselyem

2 kanál tejföl

Tejföllel sűrített burgonyaleves elkészítése:

A megtisztított, megmosott zöldséget lereszeljük. Megfuttatjuk a zsiradékon, hozzáadjuk a lisztet is. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a nem nagy kockára vágott burgonyát, a sót, és lassú tűzön addig főzzük, meg a burgonya majdnem megpuhul.

Hozzáadjuk a leforrázott, átpasszírozott paradicsomot, és addig főzzük, míg a burgonya meg nem fő. Megszórjuk a petrezselyemzölddel és besűrítjük a tejföllel.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc