Marhahússal és tárkonnyal készült savanyú leves hozzávalók:

1 kg. marhamell

2 répa

1 petrezselyem gyökér

1 zeller

1 hagyma

2 kanál rizs

1 tojássárgája

100 ml. tejföl vagy joghurt

kevés olaj

1 liter korpacibere

tárkony

zöld hagyma

Marhahússal és tárkonnyal készült savanyú leves elkészítése:

Mosd meg a húst, szeleteld fel és tedd oda főni 2-3 liter vízbe. Távolítsd el a habot, majd add hozzá a húshoz a megmosott és apróra reszelt zöldségeket, illetve a sót. Ha gondolod, a zöldségeket előbb megforgathatod egy kevés olajban és csak azután add hozzá a húshoz.

Fedd le az edényt, hagyd főni a levest. Amikor a hús már majdnem készen van, öntsd hozzá a rizset és keverd gyorsan meg, hogy ne ragadjon az edény aljára.

Főzd meg külön a korpaciberét, majd öntsd a húshoz és hagyd még főni néhány percig. Ezt követően szórd bele a finomra reszelt tárkonyt, majd tedd vissza az edény fedelét és vedd le a tűzről.

Keverd össze a levest a tojássárgájával, illetve a friss tejföllel vagy a joghurttal.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc