Marhahússal és tárkonnyal készült savanyú leves hozzávalók:
1 kg. marhamell
2 répa
1 petrezselyem gyökér
1 zeller
1 hagyma
2 kanál rizs
1 tojássárgája
100 ml. tejföl vagy joghurt
kevés olaj
1 liter korpacibere
tárkony
zöld hagyma
só
Marhahússal és tárkonnyal készült savanyú leves elkészítése:
Mosd meg a húst, szeleteld fel és tedd oda főni 2-3 liter vízbe. Távolítsd el a habot, majd add hozzá a húshoz a megmosott és apróra reszelt zöldségeket, illetve a sót. Ha gondolod, a zöldségeket előbb megforgathatod egy kevés olajban és csak azután add hozzá a húshoz.
Fedd le az edényt, hagyd főni a levest. Amikor a hús már majdnem készen van, öntsd hozzá a rizset és keverd gyorsan meg, hogy ne ragadjon az edény aljára.
Főzd meg külön a korpaciberét, majd öntsd a húshoz és hagyd még főni néhány percig. Ezt követően szórd bele a finomra reszelt tárkonyt, majd tedd vissza az edény fedelét és vedd le a tűzről.
Keverd össze a levest a tojássárgájával, illetve a friss tejföllel vagy a joghurttal.
0 hozzászólás