Gomba leves korpaciberével hozzávalók:

1 l víz

½ l korpacibere

300 g gomba

1 fej hagyma

1 kisebb sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

2 kanál rizs

4 kanál tejföl

kapor

petrezselyem

leostyán

Gomba leves korpaciberével elkészítése:

Takarítsd meg a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, mosd meg és reszeld le.

Tedd fel főni megfelelő mennyiségű vízbe a felaprított hagymával.

Amikor a zöldségek elkészültek, szűrd le őket és az így kapott lében főzd meg a rizst és a megtakarított, megmosott, vékony szeletekre vágott gombát.

Sózd ízlés szerint.

Lassú tűzön, fedő alatt főzd addig, amíg a rizs megpuhul.

Fűszerezd a gombalevest felaprózott zöldfűszerekkel majd öntsd bele a felfőtt korpaciberét, hagyd picit forrni, majd vedd le.

A gomba levest tálalhatod tejföllel vagy megszórhatod tört paprikával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc